Bc. Adriana Hlôšková

Cesta Vzdelania

Fyzioterapiu som vyštudovala na Univerzite Palackého v Olomouci a po ukončení štúdia som sa vrátila do Bratislavy, kde som prvé roky praxe pracovala v súkromnej fyzioterapeutickej klinike. V tomto období som sa snažila získať čo najviac vedomostí v oblasti urogynekologickej fyzioterapie, ku ktorej som si našla cestu už počas štúdia. Okrem fyzioterapie som absolvovala aj štúdium kondičného trénerstva na FTVŠ v Bratislave, takže mi nie je cudzia ani práca so športovcami.

Viac o mne         

Pri mojej práci nahliadam na človeka ako na komplexnú bytosť, takže sa snažím porozumieť mu na fyzickej, ale aj psychickej úrovni. Napriek tomu, že fyzioterapia je v klasickom ponímaní zameraná na problematiku pohybového aparátu, nemyslím si, že je možné od seba oddeliť jednotlivé orgánové sústavy a preto si s každým klientom podrobne prechádzam detailnú anamnézu týkajúcu sa jeho celkového zdravia. V terapii, ktorú sa na základe diagnostiky vždy snažím ušiť na mieru, využívam rôzne manuálne techniky a cvičenia.

 

Môžete sa na mňa obrátiť s urogynekologickými ťažkosťami ako napríklad pri bolestivej menštruácii, neúspešnej snahe o dieťatko, pri bolestiach počas pohlavného styku či pri problémoch s únikom moču/stolice. Venujem sa aj pooperačným stavom a zaučím Vás, ako sa starať o jazvy.

Pracujem so ženami, ktoré sa pripravujú na pôrod alebo sa zotavujú po pôrode a chcú byť znova aktívne.

Okrem urogynekológie Vám pomôžem aj pri akútnych či chronických bolestiach pohybového aparátu, zmierniť vieme aj tráviace ťažkosti či ezofagogastrický reflux.

Odborné kurzy a šklenia

Viscerálna manipulácia (PhDr. Petr Bitnar)

Metoda Ludmily Mojžíšové (A, B, C, D)

Prevence nepostupujícího porodu pohledem fyzioterapeutky (Mgr. Marika Bajerová) SpiralDynamik Basic (A,B,C,D)

Holistická péče o jizvu- úvodní díl (Groofy)

Holistická péče o poporodní jizvu (Groofy)

Diastáza- úvodní díl & manuální terapie (Groofy)

Aktivně v těhotenství (Groofy)

Rebozo ve fyzioterapii (Groofy)

Rehabilitácia cervikokraniálnych dyfunkcií (PhD. Tzvika Greenbaum)

Rehabilitácia temporomandibulárneho kĺbu (PhD. Tzvika Greenbaum)

Celostný prístup v terapii panvového dna (PhDr. Michaela Prokešová, PhD.)

Celostný prístup v terapii jaziev (PhDr. Michaela Prokešová, PhD.)

Aktuálne štúdium na Slovenskej Škole Osteopatie